Kategoriarkiv: Bukkejagt 2014

Så er der vist ikke flere bukke i tranemosen !!!

Torsdag aften 15/5 sad jeg (Mogens) på engen bag tranemosen og betragtede to bukke der jagtede hinanden ude på engen. Et flot og betagende syn i den nedgående sol. Bukkemorgen var jeg på plads kl 4:30 men nu var det godt tåget og da starten gik kunne jeg knapt se en hånd for mig men de bjæffede godt i tågen derude. Efter en time i tågen besluttede jeg mig for en pürsch langs tranemosen på vestsiden. Her var ikke noget at hente men tågen var nu væk. For enden af tranemosen ligger der endnu en vandførende kanal der blev passeret knapt så elegant (nu var der også mudder i støvlerne til randen !! jeg troede ellers jeg havde øvelsen efter konsortiets gåse jagter i de lokale kanalsystemer,  ja vi mangler vel kun at udføre gåsejagts øvelsen i resterne af voldgraven ved selve godset). Men så kom bjæffene igen og to bukke kom pilende ud inde fra naboen. Nu gik den vilde jagt på hinanden ude på græs marken. Efter et par pift fra mig standsede de op og den mindste benyttede sig af muligheden for at “stikke af”. Det må være den Anders fik senere. Den anden gjorde omkring, sænkede hovedet og satte fuld damp på “kedlen” med retning lige mod mig. Den situation havde jeg ikke set komme og var helt uden for beregning. Med udsigten til at blive løbet over ende af 25 kg dødvægt med en opsats forrest tog jeg sigte på bukken så godt jeg kunne. Men det var mildt sagt en noget usikker model men kuglefanget var OK. Og så 40 – 50 meter fra mig standsede den brat op i et hop mod venstre og så mod mig. Nu stod den perfekt og gav et sidste hop da den blev ramt hvorefter den faldt i græsset. Klokken var 7:10 og jeg havde dømt mig selv ude de næste 14 dage.
Alt i alt en yderst sælsom oplevelse der var slut og en situation jeg vist aldrig glemmer her stående på græsmarken med min buk, (en fin 6 ender) med begge gummistøvler fyldt med mudder til randen og den anden buk nysgerrigt rendende rundt omkring mig 100-200 m væk.

Det må være den  Anders fik senere. image

17. maj en festdag for andre end nordmænd

Lørdag aften var min anden tur i år, denne gang på Røddinge Sø. Kl. 19.30 sad jeg mig i hochsitzet. Det var en skøn aften. Fuld klar himmel. Fantastisk view over landskabet og der var masser af liv i vådområderne. Det ser ud til at gravænderne er pjattet med stedet, jeg så flere småflokke. I takt med at solen dalede kom mere af området i skygge og frøernes kvækken blev mere og mere tydelig.

Ca. et kvarter før solnedgang løb to dyr ud fra min høre side af skoven omkring 100 m fra hvor jeg sad. De pilede afsted og standsede så brat op. Alt for langt væk til at jeg ville forsøge at lægge an til skydning. I kikkerten var det tydeligt, at der var tale om en rå og en buk. Bukken begyndte at lave nogle små spring ind mod skoven, standsede op, åd og sprang lidt igen.

Efterhånden var den indenfor skudafstand og ved at være så tæt på skoven, at jeg havde svært ved at dreje meget mere mod højre. Bukken virkede rolig, men sikrede hele tiden. Og i et nu stod den perfekt på kornet og jeg tog beslutningen og skød. Det var mit første skud mod en buk, så det hele gik i slow motion. Jeg hørte drønet – ekkoet – så røgen og kiggede straks efter om han løb, men jeg kunne ikke se ham. Repeterede. Nøj hvor hjertet dunkede.

Efter 4 minutters tid, måtte jeg ned og se hvad der var sket. Ud i det høje græs og lede. Jeg kunne ikke finde den, der hvor jeg regnede med, at den skulle ligge, men jeg må have gået en lidt forkert vinkel. Jeg spejdede rundt og tænkte – å nej, nu skal jeg til at have hund på, men fik så øje på en rundkreds hvor græsset havde lagt sig – og der lå den. Fantastisk. Og hold da op hvor jeg begyndte at ryste. Jeg måtte have luft og tænkte at jeg ville ringe til Jesper og berette om situationen – og jeg kunne nærmest ikke betjene telefonen. Det første foto er da også temmelig rystet og telefonens kamera var for elendigt i tusmørket.

Heldigvis fik jeg lidt ro på oppe ved bilen og fik fat på Jesper, som var super hjælpsom med at køre fra Bogø for guide mig i brækningen. Og hvor jeg kampsved. Tusind tak Jesper.

Sikke et kick.