Kategoriarkiv: Forside

Lun november jagtdag

Tredje efterårsjagtdag i konsortiet blev i lighed med årets tidligere en af de lune. 15 grader og relativt begrænset vind.
Ænderne i Teglværkssøen var mange og de kom fint ud efter en omringningsmanøvre med indsnævning fra stor afstand. Til gengæld lå der kun 5 ænder på mellemmarken.
Helt dødt i Nylukkes første såt i den nye udsætning. Så der blev gennemført en ekstra såt i lysningen af skoven i forsøget på at finde fasanerne – dog uden større held. Der faldt dog en sneppe.
Godt med flotte høje fasaner på Marrehøj og rigtigt fint i Æblenæs have.
Eftermiddagen bød på mange ænder i andehullet, der splittede ud på begge sider af Egene. Dernæst rigtigt mange fasaner i Egene. Doktorbakken var forholdsvis rolig, mens Grusvænget bød på mange flotte fasaner.

Det endte med hele 172 fugle på paraden, fordelt på følgende:
1 sneppe
121 fasaner
50 ænder (primært gråænder, krikænder, troldænder og en enkelt skeand)

I alt 294 ben – undertegnede vandt swippet med et gæt på 289 ben.

Lidt billeder fra paraden:

Sommerjagt ved skift til vintertid

Der blev lige fra parolen gjort store forsøg på at tale jagtdagens vejrmæssige situation ned. Lige meget hjalp det. Temperaturen nåede de 20 grader og humøret var kæmpehøjt, for der var masser af vildt.

Dagens parade var imponerende. Næsten lige så mange fugle som på præmierejagten.

83 kokke
87 høner
8 andrikker
11 ænder
3 krikænder
Samlet 362 ben

Mogens vandt puljen med et gæt på 350 ben, efter efter en algoritme, der ikke står tilbage for udregning af tillægsmandater. Helge havde ligeledes gættet 350 ben, Jørgen 374.

Prægtig premieredag

Truende regnvejr lige inden morgenmaden blev aflyst af opklaring og smukt og meget lunt vejr. Der var godt med fugle i luften allerede fra første såt ved Teglværkssøen. Grusvænget blev sprunget over, for at skåne de  knapt udfarvede unge fugle.

Eftermiddagen bød på 4 såter i Nylukke, med grand finale i udsætningen mod fævejen.

Sikke en juleaften

Kirsten tog sweepet med det mest optimiske bud på 412 ben, hvilket var 30 ben fra paradens 442 ben.  Så stor margen mindes jeg ikke sweepet har været vundet på. Under alle omstændigheder stort tillykke til kirsten.

På paraden lå:

122 kokke
57 høner
37 gråandrikker
37 gråænder
6 troldænder
1 skeand
1 krikand

Her er lidt flere indtryk fra dagen

En fin aften og morgen med kæresten

Min kæreste går ikke på jagt så vi tilbragte nogle aftentimer sammen i tårn nr 6. Vi så den sædvanlige rå, og stødte en buk, størrelse ukendt, da vi purchede på vej tilbage mod hytten.

Næste morgen afsted kl lidt over 5, lettere forsinket. Stille og roligt ned mod tårn nr 1 i grusvænget. Ankomst ca 5.45, sad der kun til ca. 6.30 hvor vi stoppede jagten. Gik småsnakkende på gruset tilbage mod hytten. Kiggede til venstre ved åbningen i træerne/buskene næsten nede ved t-krydset ved grusvejen op mod hytten.

Og der stod en buk på strimlen med majs! Vi stod bomstille og jeg fik kikkerten op, en seksender! Jeg bakkede tilbage bag træerne/buskene, fik skydestok klar og riffel ned fra skulder. Føltes som en evighed, og larmende men kæresten synes det gik hurtigt. Hun stod helt helt stille imens.

Kom forsigtig fremad, og lige da riflen var klar trådte bukken ind i strimlen med meget højt græs og var usynlig. Ventede, og ventede, og heldigvis trådte den efter noget tid ud på den harvede strimmel bagved strimlen med græs. Med siden til! Jeg trykkede af, den faldt i knaldet. Heldigvis, ellers måtte vi nok have haft hund for at finde den i det næsten mandshøje græs (på billedet har jeg slæbt den ind i græsstrimlen).

Billede taget kl 6.51. Den forrige buk, osse i grusvænget, blev skudt kl ca 20. Så meget for vigtigheden af solopgang/solnedgang….:-)

En god første aften med kæresten på jagt, første gang sammen, og første gang hun var på jagt! Og så ovenikøbet da vi egentlig havde stoppet men dog ikke mere end at jeg endnu ikke havde afladet.

Erik Toft

Væddeløb i kornet.

Jeg var tidlig på færde den 16. maj. Kl. 0345 parkerede jeg bilen ved Tranemosen, og var klar til at bevæge mig mod tårnet. Jeg var ikke kommet langt, da dyrene opdagede at noget var på færde. Op langs sporet mod tårnet, fik jeg virkelig meget skæld ud, og jeg skal love for, at der var mange dyr! Jeg opgav at gå lydløst, så jeg satte farten op, og sad i tårnet 0405 – en hel time inden skydetiden startede. Vi faldt alle til ro, og omkring 0430, var der stille igen. Det kunne ikke være en bedre bukkemorgen. Det var lunt, vindstille og der var kaffe i koppen. Som på kommando, vågnede skoven 0500, og aktiviteten var massiv. Det var kun et spørgsmål om tid, før der var bukke i sigte. Der passerede et par råer, og kl. 0700 kom der pludselig to bukke løbende i høj fart fra skover, og direkte ud i kornet. De kom ud på min venstre side, og fandt hurtigt frem til et øst/vestgående spor i kornet. De drejede mod vest og indledte et væddeløb. Jeg nød synet, men regnede ikke med at komme til skud. Pludselig vendte de om, og løb nu mod øst – altså på tværs i forhold til mig. Jeg fik hurtigt riflen klar – skulle de stoppe op. De fulgte sporet i høj fart, og drejede mod nord, direkte ud for tårnet. Jeg var klar, men kunne ikke komme til skud, da de løb væk fra mig. Pludselig stoppede den forreste buk, drejede sig og stod nu næsten med siden til. Jeg måtte reagerer omgående, og lod skuddet gå. Som om den ikke var ramt, drejede den omkring og fortsatte ad sporet mod nord. Havde jeg skudt forbi? den forsvandt i kornet, og jeg var total i vildrede! Kunne ikke få øje på noget eller nogen bevægelser. Jeg ringede Jesper op – han lød ikke som om han lige sad klar med telefonen, men vi fik en snak om eftersøgning og schweiss. Jeg bevægede mig ud i kornet og fulgte forsigtigt sporet i kornet, uden at træde direkte i sporet, men ude i siden. Der var en del Schweiss, hvilket beroligede mig. Pludselig drejede schweiss sporet skarpt til højre, og 3 meter inde i kornet, lå gaffelbukken  forendt . Det var ikke mit bedste skud. Kuglen var gået fint ind på bladet, men da bukken ikke stod helt med siden til, var kuglen gået ud midt på maven. Jeg baksede bukken ind til tårnet, og begyndte at brække dyret. Da jeg stod med hænderne dybt inde i motoren på bukken, så jeg ud af øjenkrogen, en seksender komme gående langsomt fra kornet ind mod skoven. Jeg kunne ikke modstå fristelsen, og satte i hast skydestokken op, og kunne nu bare vente til bukken krydsede det lille spor mellem kornet og skovkanten. Så slog det mig, at med pointsystemet, ville jeg så ikke kunne skyde mere i denne sæson! Trådkorset i kikkerten sad perfekt på bladet – og jeg fulgte bukken ind i skoven uden at trykke af! Alt i alt en fantastisk bukkemorgen med alt hvad der hører til.

Christian W.

Det er tæt i Tranemosen

Som nyt medlem har jeg gjort det til en dyd at komme rundt i hele det område jeg har fået tildelt for at lære det at kende. Så jeg sætter mig i et tårn eller en stige og får lidt ro på og danner mig et overblik mens jeg udforsker de tre kort der nu er til rådighed. Jeg lader rygsækken stå og tøffer så lidt rundt til de andre stiger og tårne i området. Det betyder selvfølgelig at jeg ind i mellem støder dyr som smældende løber væk, men også at jeg har en mulighed for at tage bedre beslutninger næste gang jeg kommer tilbage.

Det samme gjorde jeg onsdag (25/5) eftermiddag i Tranemosen. Jeg var tidligt afsted – allerede kl 17.15 var jeg derude. På marken hvor tårnet og stigen står, er kornet meget højt og træerne er vokset ud over sporet, hvilket betyder, at det er vanskeligt at se og skyde. Mit ophold i det enormt høje tårn  blev ikke mere behageligt af at det lynede og regnede. Jeg prøvede så at finde et andet sted hvorfra jeg kunne se – og skyde.  Under min rekognoscering stødte jeg en buk ved kanalen, da jeg var på vej ned til broen for at krydse ud på engen, og tænkte at den da måtte komme tilbage. Så jeg stillede op med skydestok langs sporet, hvor jeg kunne se og skuddet var sikkert.

Her stod jeg og ventede en times tid – indtil jeg i kikkerten kunne se, at der ovre på den anden mark (ind mod Marienborg) gik en buk og essede. Jeg tænkte at det nok var dagens chance og tog benene på nakken. Da jeg havde gået 100 m, kunne jeg pludselig se at der stak der et hoved ud af kornet 60 m fremme. Gennem kikkerten kunne jeg tælle til mindst fire takker. Jeg ville sætte skydestokken op – men den var alt for lang – og derfor fumlede jeg en del med at få understøttelse. Mens jeg legede mikado kom hovedet frem af kornet flere gange og forsvandt igen, og jeg tænkte at det  var simpelthen for åndsvagt at stå her og have en fantastisk mulighed og så se den løbe ud mellem fingrene. Jeg fik heldigvis bakset støtten på plads og samtidig trådte han frem på sporet i fuld skikkelse skråt forfra. jeg skød og han faldt hvor han stod.

Thomas

 

Efter en fin start om aftenen den 16/5 ved huset stod den i dag på morgenjagt ved grusvænget. Fint vejr og mens morgendisen blev varmet bort af solen, kom denne flotte buk på skudhold omkring 100 meter ude. Den faldt i skuddet og selv om det burde være lige til, måtte jeg bede om en hunds hjælp til at finde den- og det var så ikke noget problem, da bukken ikke var gået nogen steder, men hundens næse overgik klart mit overblik over terrænet.

Knæk og bræk i den kommende tid

Henning

Gaffelbuk ved grusvænget, tårn 1

Torsdag aften d 19/5 fra ca. 18 sad jeg i tårn 1 i grusvænget. Der skete intet, som i absolut intet. Så, pludselig, ud af det blå, stod en rå vel godt og vel 100 m væk og essede. Fik taget et sløret billede, og inden jeg havde fået mobilen væk kom der gang i den. En buk kom farende og jagtede hende. Hun tog retning mod skoven til højre for mig, skarpt forfulgt af hvad jeg nu kunne se var en gaffel eller med lidt held en 6-ender. Pokkers hvis de nu ville ind i skoven!

Nåede lige at tage luft ind for at råbe op da han stoppede jagten, med siden til, vel 50m eller mindre væk. Det skulle han så ikke have gjort, faldt i skuddet, gudskelov.

Under brækningen rejste jeg mig på et tidspunkt for st strække ryggen. Det skræmte så et dyr der var kommet ud på marken måske 100m væk, køn ukendt, måske var det råen der var kommet tilbage.

Erik Toft

En fin aften!

Grusvænget d 16/17 – hvilken oplevelse.

Aftenen i stigen var vidunderlig – vejret, intensiteten og livet omkring. I første omgang fasaner og kaniner. Så kom en rå og essede i længere tid. Kort efter en seksender som desværre gik ind i toppen af skoven. Kort tid efter kom en gaffelbuk der sprang ned mod mig, men fik måske færten af mig da den pludselig  forsvandt ind i skoven næsten det samme sted som den anden. Solen var ved at gå ned og jeg var meget nysgerrig efter at se hvor bukkene forsvandt hen og forlod stigen og havde gået 10 meter før jeg straks så en seksender lige i øjenene. Den sprang afsted. Også mod toppen af skoven. Efter 4 timers søvn sad jeg igen i samme stige og fulgte solopgangen. Kl 6 kom så gaffelbukken og på små 100 meter faldt den for skud. Den hænger lidt endnu før den ryger i fryseren. Det var en super oplevelse

Martin