Buk 27 / 5 andehullerne område 7

Efter at have været ude hver dag siden 16/5 område 5,4,3,2 uden at se rådyr, oplevede jeg aftenen 23/5 område 1 ved Pyramiden indenfor 1 time, at se 5 råer uden buk i syne. Tænkte der må da være en i området her, så næste morgen tidlig sad jeg igen i stigen. Så igen 3 af råerne men stadig ingen buk.
Ihærdig eller stædig som man er, var jeg klar i tårnet ved andehullerne område 7 den 27/5 ved solopgang. Jeg var sjaskvåd fra knæerne og ned efter turen over engen, men det var iøvrigt en dejlig stille morgen med frøer, gøg og nattergal.
Tænkte der kommer sgu nok heller ikke buk her, men efter bare en halv times tid, luskede sørme et dyr med opsats fra det lille skovstykke med fodertønderne og ned gennem brakstykket og hen mod mig. Det havde ikke travlt. Gik og nippede til det grønne, og desværre for den ikke særlig vagtsomt. I kikkerten så jeg at der var tydelig 3 takker på den ene sprosse. Helt fint, jeg havde på forhånd sat mig for kun at skyde til seksendere her tidligt i sæsonen.
Det var lidt svært med skudhold, som den bevægede sig gennem krattet på kanten af majsstykket, men så bang. Bladskud skråt i venstre side. Den lagde sig i skuddet. Benene var lidt længe om at falde til ro, så jeg var klar til endnu et skud, skulle den rejse sig.
Da jeg efter et par minutter kravlede ned og kom frem til dyret, så jeg et smukt og stort dyr, ulige seksender med tydelig ansats til tak på den anden sprosse også.
Efter brækning kom det svedige job med at trække dyret hjem. Den var tung, så da jeg var halvvejs, lod jeg bukken hvile sig mens jeg hentede bilen fra hytten.
Ophængt på vægten, brød den skalaen som går til 25 kg, så jeg var slet ikke utilfreds.
To dage senere kunne jeg have taget en smuk gaffelbuk, som passerede mig på 50 meters afstand. Men jeg undlod. Det var jo kun en gaffelbuk!
Så der er bukke derude. Knæk og bræk.
Edmund

Skriv et svar