Larm i skoven

På dette tidspunkt i sæsonen, har jeg siddet et par gange på rydningen i område 2 ”Skoven Syd Øst”. Hver gang har jeg set rå, om det har været aften eller morgen. Aftenen før var der en buk  i skoven, som gøede længe, han kom dog ikke ud og tilkendegav sig på engen. Efter at tålmodigheden slap op, kravlede jeg ned ad stigen og tog en omvej for at få vindretningen rigtig. På listetå i store støvler forsøgte jeg at nærme mig bukken gennem skoven. Det endte med at jeg fandt en lille lysning, hvor hans sæde også fint var markeret. Jeg satte skydestokken op og gav mig ellers til at vente, da jeg kunne høre han gik lige inde i skoven på tværs af lysningen. Efter alt for kort tid besluttede jeg imidlertid at krydse engen, og dette resulterede i at det første udtørrede, knasende, høje græs sendte ham smældende af sted. Øv, han var faktisk helt inde på 50 m, men ikke synlig grundet grene og blade.

Næste morgen satte jeg mig i samme stige på rydningen. Da jeg er listet op i stigen ser jeg til min overraskelse to råer, der allerede er ude og esse. De har heldigvis ikke lagt mærke til mig og jeg kan nu sidde og nyde morgenen og dyrene. Uret viser 5:30 og efter at råen har lagt sig til ro 60 m fra stigen og der ellers ikke er sket noget, hører jeg en umiskendelig gøen. Den kommer hurtigt tættere på, og jeg får arrangeret riffel, så den vender den rigtige vej, i tilfælde af at han fortsætter. Lige pludselig kommer han springende og gøende ud af skovbrynet. Jeg får hurtigt tjekket ham i håndkikkerten, i hvert fald gaffelbuk, måske en seksender. Ikke nemt at afgøre med den hastighed han har på. Bukken har nu næsten krydset engen, på trods af at der kun er gået få sekunder. Jeg tager riflen op – han stopper lige i skovbrynet. Der er 85 m derud og bukken lægger sig fint ned i skuddet. 

Han var på  vej hen mod stedet, som jeg pürschede til dagen før, så det kunne sagtens være den samme buk. Det viser sig at være en fin, lille, ulige seksender. Antager at det er en relativt ung buk, med den måde han indtog engen på. Vejede 18 kg brækket.

Mvh
Andreas

Skriv et svar