Erfaring til nyjægeren

Tillykke Christian med den flotte buk.
Jeg havde område skoven syd. Kunne ved flere lejligheder konstatere masser af fej og skrab inde i skoven og var sikker på at min debut ville give mulighed for en premierebuk.
Lørdag eftermiddag i storm og rusk fra vest ikke lige den bedste vindretning for området. Den stige jeg havde udset mig i forhold til sporene havde vi lige givet førstehjælp på sidste arbejdsdag så både stigen og jeg var klar. Desværre var der ikke længere friske skrab i skovbunden, så mine forventninger dalede. Efter fire timer med stige og Pürch i skoven gik jeg ud til den store lysning . Egentlig kun ud fra tanken om, at der nu var læ for vinden og solen pludseligt varmede der. Kravlede op i den nye stige og vendte mig om i sædet for at se lige tværs over lysningen og ind i øjnene på en perfekt seksender. Han havde selvfølge set mig og vendte om og luntede ind i skoven. Ned fra stigen og Pürch ned langs grantykningen. Fandens – der var det stor vandløb Hans Frederik snakkede om. Tilbage og ind i skoven – ingenting at fornemme.
Slukøret satte jeg mig tilbage i stigen, den læner sig op ad nogle mindre graner ,så det gyngede godt i stolen, når vindstødene kom. Men her har man det bedste overblik, den anden stige er meget udstillet og tæt på området hvor bukken stod.
Efter 45 min ser jeg en stor flot rå komme ud i lysningen og forventer straks, at så må bukke komme efter.Ganske rigtigt kommer “min” store buk ud efter råen han står og vejrer lidt men, de går så rundt og esser begge dyr. Kikkert på – jo en flot seksender. Lægger riflen godt til rette, tænder rødpunkt, sigter og venter – og venter. Dels på at få bukke i en god skudvinkel og kortere afstand, dels på at få en pause mellem vindstødene ,så stigen står stille.
Nu stilhed som mit ønske et øjeblik, men lige i skudøjeblikket, som om bukken havde bestilt vindstød, kom der et vindstød og skud forbi. Buk og rå springer ind i skoven og jeg er forbitret.
Få sekunder senere kommer bukken springende ud af skoven igen, langs med skovkanten, gennem den lille grantykning og stiller sig op med front mod mig , som om den vil sige ” hvad fanden bilder du dig ind !”. Igen anlæg til skud – lidt rysten og bukke feber – aftræk intet sker – jeg har i min skuffelse og frustration glemt at genlade, genladning og bukken springer med flotte spring ind i skoven og forsvinder.

Hvem kan falde i søvn efter sådan et oplevelse, men et par timer fik jeg da. Søndag ud igen i skoven syd. Op i stigen lige overfor stedet, hvor jeg så bukken og råen lørdag aften. Har lige set på uret  klokken er 04.56, opdager så en lille smalrå gå kun to meter fra stigen under mig og esser. Vi hygger og sammen en tid, men der lyder kalden fra skoven, AK, ja vi har vildt i skoven, men ingen premiere buk til mig.

Fyldt dog med herlige naturoplevelser og lidt mere erfaring til nyjægeren, så har det været en fantastisk Premiere Week-end.

Knæk og bræk til alle

Torben

Skriv et svar