Seksender Tranemosen 4 juni 2016

Klokken var vel ca. 19.30 den 4. juni da jeg parkerede ved markindkørslen på Kostervej. Sydøstlig brise skråt mod mig, drønvarmt og bragende solskin. Da jeg bevægede mig ad sprøjtesporet i hvedemarken henimod gennemgangen ved skoven, kunne jeg mærke på mine øjne at kornet var i dræ med masser af pollen i luften. Havde heldigvis en antihistaminpille i lommen som jeg slugte, og det hjalp hurtigt. Det er godt nok sjældent jeg bruger dem, men her var det nødvendigt. Godt jeg havde den med.

Da jeg kom ud på marken med majsstykket begyndte jagten så. Langsomt og stille ned langs skovkant/majsstykke. Pauser efter få skridt. Netop her i majstykket fik jeg en ulige seksender i 2014. Så måske igen i år? Har godtnok været her et par gange allerede uden at se noget, men det var da det blæste helt vildt fra vest for nogen tid siden. I aften er vinden bedre.

Det tog mig vel en god halv time at nå ned til den nye stige, uden at se spor overhovedet i den støvede jord. En enkelt hare og selvfølgelig masser af dejlig fuglelyd, fasan, solsort og gøg osv. Stigen stod helt skæv. Det ene ben var skredet i grøftekanten, men op kom jeg med forsigtighed, og så var det bare at vente. Min hovedorientering var selvfølgelig ned langs majsstykket, men tiden gik, der skete intet, og jeg var ved at belave mig på at gå tomhændet hjem efter en varm aften.

Pludselig lidt over kl. 21 kom to dyr ud fra skoven fra nord, netop der hvor jeg selv havde bevæget mig. I kikkerten kunne jeg se, at det var en rå med buk efter sig. De satte i løb i skovkant/majsen ned mod mig, men inden jeg fik drejet mig og geværet op, sprang de ind i skoven igen vel 75 meter fra mig. Havde de set/hørt mig da jeg skiftede stilling? Er de forsvundet eller kommer de ud igen?  Jeg sad klar og ventede.

Der gik vel 5 minutter så hørte jeg en lyd bag ved mig. Ud af øjenkrogen så jeg det var en ræv, som bevægede sig forbi mig bag stigen. Et par minutter efter igen lyde, kraftigere end før. Det måtte være dyrene. Jeg vred mig rundt i stigen, og i det samme, til venstre for mig kom dyrene ud. De var ikke særligt vagtsomme, men bevægede sig hurtigt over majsstykket og  ind i hveden, hvor de stoppede op ved sprøjtesporet ca 30-40 meter fra mig. Geværet op og sigte, men hvad – billedet i kikkerten var ligesom tåget, uskarpt. Bukken stod skråt mod mig med højre side, underkroppen delvist dækket af kornet. Bang. Den lagde sig på stedet. Klokken var 21.19.

Da jeg kom hen til den, et par minutter senere, så jeg en smuk seksender, men så begyndte det hårde arbejde. Efter brækningen  skulle bukken slæbes/bæres de 500 meter op til Vigenvej. Jeg var sjaskvåd af sved, lagde dyret diskret, og måtte så gå de næsten 2 km tilbage til bilen.

Da jeg kom op til hytten med bukken, var Bo og en af de nye, husker ikke navnet, der. De hjalp mig med vejningen, 19 kg flot buk og en god jagtoplevelse.

Da jeg kom hjem så jeg at min gamle Karl Gustav var fuldstændig meleret, dækket af hvedepollen. Derfor det tågede billede i sigtet.

Edmund

Skriv et svar