Kategoriarkiv: Efterår vinter 2022

Lun november jagtdag

Tredje efterårsjagtdag i konsortiet blev i lighed med årets tidligere en af de lune. 15 grader og relativt begrænset vind.
Ænderne i Teglværkssøen var mange og de kom fint ud efter en omringningsmanøvre med indsnævning fra stor afstand. Til gengæld lå der kun 5 ænder på mellemmarken.
Helt dødt i Nylukkes første såt i den nye udsætning. Så der blev gennemført en ekstra såt i lysningen af skoven i forsøget på at finde fasanerne – dog uden større held. Der faldt dog en sneppe.
Godt med flotte høje fasaner på Marrehøj og rigtigt fint i Æblenæs have.
Eftermiddagen bød på mange ænder i andehullet, der splittede ud på begge sider af Egene. Dernæst rigtigt mange fasaner i Egene. Doktorbakken var forholdsvis rolig, mens Grusvænget bød på mange flotte fasaner.

Det endte med hele 172 fugle på paraden, fordelt på følgende:
1 sneppe
121 fasaner
50 ænder (primært gråænder, krikænder, troldænder og en enkelt skeand)

I alt 294 ben – undertegnede vandt swippet med et gæt på 289 ben.

Lidt billeder fra paraden:

Sommerjagt ved skift til vintertid

Der blev lige fra parolen gjort store forsøg på at tale jagtdagens vejrmæssige situation ned. Lige meget hjalp det. Temperaturen nåede de 20 grader og humøret var kæmpehøjt, for der var masser af vildt.

Dagens parade var imponerende. Næsten lige så mange fugle som på præmierejagten.

83 kokke
87 høner
8 andrikker
11 ænder
3 krikænder
Samlet 362 ben

Mogens vandt puljen med et gæt på 350 ben, efter efter en algoritme, der ikke står tilbage for udregning af tillægsmandater. Helge havde ligeledes gættet 350 ben, Jørgen 374.

Prægtig premieredag

Truende regnvejr lige inden morgenmaden blev aflyst af opklaring og smukt og meget lunt vejr. Der var godt med fugle i luften allerede fra første såt ved Teglværkssøen. Grusvænget blev sprunget over, for at skåne de  knapt udfarvede unge fugle.

Eftermiddagen bød på 4 såter i Nylukke, med grand finale i udsætningen mod fævejen.

Sikke en juleaften

Kirsten tog sweepet med det mest optimiske bud på 412 ben, hvilket var 30 ben fra paradens 442 ben.  Så stor margen mindes jeg ikke sweepet har været vundet på. Under alle omstændigheder stort tillykke til kirsten.

På paraden lå:

122 kokke
57 høner
37 gråandrikker
37 gråænder
6 troldænder
1 skeand
1 krikand

Her er lidt flere indtryk fra dagen