3/6 – 20:30 – Zone 4 ved Remisen – af Mogens L. Thanning

Jeg observerer bukken fra bagkanten af marken med cirka 500 meter ned til remissen på mark 3, som grænser på til Tranemosen, hvor jeg holder parkeret.
Derefter pürscher jeg ned til remissen og sætter mig i kanten af marken længst over mod Tranemosen på grund af vinden, som kommer fra Øst på det tidspunkt!
Der går cirka en time til der kommer en buk ud af remissen og lister i modsat retning af hvor jeg sidder, dvs. hen mod den lille åbning i hegnet over mod mark 2. PyHa!
Jeg regner egentlig ikke med at komme til skud, da bukken er på vej væk, men den stopper pludselig op og drejer sig lidt, så den står med siden til. Da det skal gå lidt tjept, bliver skuddet rykket en smule af på ca. 120m og sidder derfor lidt højt i ryggen over hjerteregionen, men bukken går ned med det samme og spjætter lidt med benene.
Bukken er fin gaffelbuk og bliver nedlagt kl. 20,30 i et skud, og vejer 16 kg brækket. Derefter gåtur med alt udstyret og en buk på nakken hele vejen over til Tranemosen for at hente bilen.

Alt smurt ind i blod og bukkehår – men hvad gør man ikke for at få en buk?

Skriv et svar