Forfatterarkiv: Anders Wiekhorst

Seksender fra Tranemosen

Den 13. juni var jeg igen af sted på jagt, efter jeg den 31. maj havde skudt en buk i Hvide låge med brækket bagløb.
Thomas havde venligt lånt mig Tranemosen, og da vinden var i øst, var jeg optimistisk, da jeg tog fra København mod Møn.
Jeg havde været på jagt i Tranemosen d. 16 maj om morgenen også set et par råer samt en mindre buk, så jeg var ikke i tvivl om, at der var fin aktivitet af råvildt i området.

Velankommet til området omkring kl. 19 begyndte jeg min gang mod tårnet.
Kornet var blevet højt, så jeg lavede flere stop undervejs for at lure på eventuel bevægelse i kornet – den eneste aktivitet på vej mod tårnet var dog blot en fasankok, som solede sig i vildtageren/majsstykket.

Jeg sad i tårnet og nød solen, og det første stykke tid skete der ikke rigtig noget, og uret rundede 20.00 – jeg mistede dog ikke optimismen, da størstedelen af mine bukke er skudt mellem 20.30-21.00, så der var fortsat håb!

Klokken 20.35 kommer et dyr til syne på majsstykket – dyret kommer ud fra kornet og står på 120 meter. Jeg får kikkerten op, og kan konstatere, at det er en pæn buk.
Riflen bliver lagt i stilling, og jeg betragter nøje bukkens opsats. Dyret står i ganske lang tid med bringen til mig, hvilket gør, at jeg har god tid til at bedømme opsatsen og kropsstørrelsen.
Cirka kl. 20.50 vender bukken siden til, og skuddet går – bukken lagde sig på stedet.

Nu ser jeg frem til efterårets fuglejagter, og i mellemtiden vil jeg forsøge at finde en pæn buk på mit jagt i det jyske.
Fortsat knæk og bræk!

                        

Buk med brækket bagløb i Hvide låge

Hermed kommer en kort fortælling om min første buk i konsortiet…

Som helt nyt medlem i konsortiet har det været utrolig spændende at opleve jagten på de forskellige områder – og ikke mindst se de forskellige afkroge i jagtterrænet.
Jeg har siden den 16. maj været af sted flere gange, og set råvildt og flere bukke under alle turene. Bukkene der har vist sig, har alle været gaffelbukke, hvorfor jeg har afholdt mig fra at skyde (har efterhånden skudt en del bukke, så jeg er blevet lidt mere “kræsen” med årerne)..

14 dage inde i sæsonen var min tur kommet til Hvide låge, og jeg besluttede at prøve kræfter med de tre store marker.
Velankommet til terrænet parkerede jeg bilen i S svinget ved Tranemosen/Hvide låge og begyndte min pürsch langs det levende hegn på tværs af de tre store marker.
Jeg havde udset mig brakarealet, der ligger på mark 2 i den fjerneste ende fra vejen, og jeg kom på plads cirka kl. 19.45..
Efter en halv time dukkede en rå op i brakken – jeg stod i længe og nød synet af hende, da jeg pludselig ser en rød silhuet langs hegnet bag udsætningen.
Jeg får kikkerten op, og kan hurtigt konstatere, at det er en buk med et brækket bagløb, som mildest talt ser noget medtaget ud.

Jeg starter pürschen langs det tværgående hegn, men jeg kommer ikke langt, da bukken pludselig vælger at humpe over mod brakstykket.
Skydestokken og riflen bliver gjort klar, og da bukken nærmer sig brakken, lyder skuddet..
Dyret fik et rent bladskud og mærkede intet.

Skaden på bagløbet var ikke mange dage gammel, og jeg vurderer det som en trafikskade.

Knæk og bræk!