Seksender fra Tranemosen

Den 13. juni var jeg igen af sted på jagt, efter jeg den 31. maj havde skudt en buk i Hvide låge med brækket bagløb.
Thomas havde venligt lånt mig Tranemosen, og da vinden var i øst, var jeg optimistisk, da jeg tog fra København mod Møn.
Jeg havde været på jagt i Tranemosen d. 16 maj om morgenen også set et par råer samt en mindre buk, så jeg var ikke i tvivl om, at der var fin aktivitet af råvildt i området.

Velankommet til området omkring kl. 19 begyndte jeg min gang mod tårnet.
Kornet var blevet højt, så jeg lavede flere stop undervejs for at lure på eventuel bevægelse i kornet – den eneste aktivitet på vej mod tårnet var dog blot en fasankok, som solede sig i vildtageren/majsstykket.

Jeg sad i tårnet og nød solen, og det første stykke tid skete der ikke rigtig noget, og uret rundede 20.00 – jeg mistede dog ikke optimismen, da størstedelen af mine bukke er skudt mellem 20.30-21.00, så der var fortsat håb!

Klokken 20.35 kommer et dyr til syne på majsstykket – dyret kommer ud fra kornet og står på 120 meter. Jeg får kikkerten op, og kan konstatere, at det er en pæn buk.
Riflen bliver lagt i stilling, og jeg betragter nøje bukkens opsats. Dyret står i ganske lang tid med bringen til mig, hvilket gør, at jeg har god tid til at bedømme opsatsen og kropsstørrelsen.
Cirka kl. 20.50 vender bukken siden til, og skuddet går – bukken lagde sig på stedet.

Nu ser jeg frem til efterårets fuglejagter, og i mellemtiden vil jeg forsøge at finde en pæn buk på mit jagt i det jyske.
Fortsat knæk og bræk!