Bukkemorgen 5:15, Skyttens hul – Af Mogens Thanning

16. maj fik jeg endelig en buk og oven i købet en seksender – 19kg brækket – på premieredagen.Bukken blev nedlagt kl. 05:15 fra hegnet mellem mark 1 og 2 på område 4 ved ”skyttens hul”.

Lørdag den 14. maj kører jeg mod Møn kl. 3 om morgenen med ankomst 04:20. Idet jeg parkerer over for mark 1 på område 4, ser jeg straks et dyr med skråtstillet hoved ud for remisen. Den har selvfølgelig set mig!  Efter at have parkeret bag bygningen, går jeg forsigtigt frem og konstaterer at dyret er væk, hvorefter jeg går en tur i Gammel Dyrehave og møder en del vildt undervejs, herunder en smældende buk som jeg spotter med kikkerten inde mellem træerne på Nylukke siden – herligt syn 🙂 Ved 9-tiden returnerer jeg til mark 1 på område 4 ved Marienborgvej og observerer med kikkerten et dyr ligge og rulle rundt foran ”skyttens hul”, som er en lille bevoksning for enden af marken. Afstanden er ca. 500 m., så jeg kan ikke se om det er en buk?

16. maj om morgenen står Jacob og jeg tidligt op i jagthytten, hvor vi har overnattet for at komme tidligt ud. Jeg kan ikke slippe tanken om det rullende dyr i solen foran bevoksningen, og går derfor ind fra bagsiden af marken og pürscher langsomt frem langs hegnet for at komme ind fra bagsiden af bevoksningen. Ved selve bevoksningen går jeg meget langsomt frem og slipper – godt hjulpet af en let vind – rimelig lydløst rundt om bevoksningen og passerer stedet samt den lille passage ind i bevoksningen, hvor jeg så dyret. Jeg går ca. 40 meter ned mod Marienborgvej og sætter mig ind i hegnet på min stol, placerer skydestokken, og fjerner et par generende grene med kniven. Det larmer lidt, så jeg tænker, at chancen nok er forpasset! Efter ca. ½ time kommer der en buk ud af bevoksningen og kigger med det samme i min retning. Jeg kigger langsomt ned, så kasketklappen skjuler ansigtet, hvorefter bukken begynder at esse stort set lige foran mig – et fantastisk syn da jeg langsomt kigger op! Jeg lægger riflen på stativet, hvorefter dyret kigger op meget hurtigt og sikrer direkte i min retning, så jeg igen må tage kasketklappen i anvendelse. Da den igen står og esser videre kigger jeg langsomt op og tager sigte, og trykker af uden høreværn, da jeg er nervøs for, at den vil tage flugten, hvis jeg skal nå at få dem på inden jeg skyder.

De 500 meter fra enden af marken og ned til Marienborgvej bliver tilbagelagt med dyret over skulderen, riffel, skydestok og stol, hvilket selvfølgelig gav varmen, men var umagen og det hele værd…

En virkelig god jagtoplevelse.

Knæk og bræk.

Mogens Thanning

Skriv et svar