17-18/5 Grusvænget – Af Bo Hasseriis

Den 17 og 18 var jeg på jagt i Nylukke. Tak til Jacob, der lånte mig zone 2 ved Andehullet.
Jeg tror jeg var rundt i stort set alle kroge af Nylukke den 17. Og i løbet af 7 timers jagt, med en masse anstand lagt ind passende steder, så jeg kun 2 råer. Den ene kom frem 15-20 meter fra mig, men fik fært og forsvandt. Det lød til der var mere end en, men jeg kan ikke være sikker.
På vej tilbage, var der et par dyr, der essede på marken mellem zone 2 og Gammel Dyrehave. Det var råer begge to, men der var mere liv at høre, og der var liv inde i Dyrehaven.
Jesper Kronborg, Dag og jeg fik en kop kaffe i hytten, inden sengetid. Tidligt op onsdag den 18, og jeg var ude af hytten kvart over fire.
Jeg havde besluttet mig for at vente på marken mellem Nylukke og Gammel Dyrehave. På vej derned kom en meget flot rød sommerbuk spankulerende op mod mig i et af sprøjtesporene. Igen, det er svært at synke helt ned i jorden, men jeg må ha’ gjort det godt, for den gik forbi mig, rundt om mig og ud igen, mens den ind i mellem tog et par hop af ren livsglæde! Det betød til gengæld at jeg nu var lidt for sent på den, så fik gået og kravlet de sidste meter ned til de store balder på engen, hvor jeg tog position. Jeg har stået der et kvarters tid da den samme rå som før begyndte at trække ned til mig. Et hurtigt blik på uret – 2 minutter i skydetid. Og et tjek til højre, hvor der kom endnu en rå ud. Den gik ud på engen, og gik i gang med at esse. Et par minutter mere, og råen var trukket over i skrubbet, og en buk kom ud til højre. Hurtigt blik i kikkerten, og den så fin ud. Den fik lige lov at gå tyve skridt til hvor den så sikrede – og døde kl 05:03.
Det er en meget flot buk, uregelmæssigt sat op, men flot stor opsats! 19 kilo brækket. Og i det hele taget en meget flot buk. Og en meget stor tilfredstillelse, når man lægger en plan og den holder. Råvildt har det med at ødelægge selv den bedste planlægning.

Skriv et svar